Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det aldersgrense på Snapchat, Musical.ly og Instagram?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hvorfor er det aldersgrense på snapchat musicaly og innstagram

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er aldersgrense på sosiale medier som Snapchat, Musial.ly og Instagram fordi man må dele personlige opplysninger for å lage en brukerkonto. Personlige opplysninger kan være navn, adresse, telefonnummer, e-post, fødselsdato. Rett og slett opplysninger som noe om hvem du er.

Dette er forskjellig fra det du kanskje er vant med fra kino. Der setter man aldersgrense ut fra om innholdet er skremmende eller forstyrrende. På sosiale er det umulig å forutsi hva innholdet kommer til å være, ettersom at det er brukere som selv lager det. Derfor har man i USA og andre land valgt å sette en 13-års aldersgrense for å beskytte barn og unge fra å dele personlige opplysninger.

Målet med denne aldersgrensen er at man vil at alle som lager en brukerkonto skal være bevisst på hva de gir fra seg. I Norge finnes det ingen lov som sier at man må være 13 år for å være på sosiale medier. Dette er en aldersgrense som de forskjellige appene selv setter på grunn av en amerikansk lov. Men allerede neste år, vil også Norge få en slik lov.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser