Hopp til hovedinnholdet

Vi er på en russebuss og vi blir nektet av sjåføren vår å ha med noen under 18 i bussen. Det står ingenting i kontrakten om at han kan bestemme det

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, Vi er på en russebuss og vi blir nektet av sjåføren vår å ha med noen under 18 i bussen. Det står ingenting i kontrakten om at han kan bestemme det, men han mener han får problemer om vi blir stoppet av politiet og det er folk under 18 i bussen vår på rulling. Har det noe å si for han? De er over 16 uansett.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg regner med at årsaken til at sjåføren ikke ønsker å ha ungdommer under 18 år i bussen er fordi det nytes alkohol i bussen. Det kan i slike tilfeller skape problemer, dersom bussen blir stoppet av politiet. 

Du sier at dere har inngått en kontrakt med sjåføren, men at det ikke står noe i kontrakten om hvilken alder passasjerene må være. Slik jeg forstår det, er ikke dette spørsmålet regulert i kontrakten. Når kontrakten ikke sier noe om dette spørsmålet, verken den ene eller den andre veien, så må kontraktspartene bli enige eller kontrakten kan heves. 

Etter min mening er det rimelig av sjåføren å stille krav om aldersgrense. Han ønsker ikke problemer i tilfelle politiet stopper bussen og den er full av mindreårige som drikker alkohol eller som er beruset. 

Hvis dere mener at det er kontraktsbrudd av sjåføren kan dere heve kontrakten. Det vil si at dere må betale han for jobben han hittil har gjort, eller får tilbake deler av summen dere har betalt - dersom dere har betalt for en lengre periode. Dere kan da finne en ny sjåfør til oppdraget, som er villig til å kjøre mindreårige. Dere kan ikke tvinge sjåføren til å kjøre mindreårige, da dette ikke er regulert i kontrakten dere har inngått. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Russetid

Russebil (colourbox.com)

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser