Hopp til hovedinnholdet

Piercing

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har ekstremt lyst til å ta pearcing i nesen men vet ikke om det er lovt når man er under 18. Jeg har sett mange videoer på YouTube om å gjøre det selv men er redd for å få infeksjon. Hva kan skje hvis man får infeksjon egentlig? Og gjør det veldig vont, og må man ta medisiner for å bli frisk igjen? Hvor lenge varer det egentlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei på deg.

Takk for spørsmål.

Du forteller at du er 13 år, og at du har veldig lyst til å ta piercing i nesen. Dette er ikke lov så lenge man er under 18 år. 

Det er kjempefarlig, og ikke minst vondt, å gjøre det selv. Det må du love meg at du ikke gjør. Du kan få stygge sår og arr som aldri går vekk, og du kan ogå få infeksjon, slik du skriver. 

Hvis du får en infeksjon (betennelse) kan du få skader og arr på nesen som ikke går bort for resten av livet.

Infeksjonen kan gå over til det som kalles for blodforgiftning og det kan faktisk være dødelig (om man ikke får medisiner tidsnok). Så som du forstår, så er det helt uaktuelt å ta piercing i nesen selv. Det skal bare gjøres hos en seriøs salong, og etter at du har blitt 18 år.

Det finnes "fake" piercing som du kan sette i nesen, akkurat som slike øredobber som man klipser på ørene, og det kan du kanskje prøve hvis du har veldig lyst på piercing?

Håper dette var til hjelp for deg og lykke til.

Hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser