Hopp til hovedinnholdet

Er jeg for gammel til leking?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13år. Jeg vil spør om noe jeg lurer mye på. Når slutter barn å leke? Jeg selv opplever at alle på trinnet mitt ikke leker lenger, de bryr seg mer om sminke og klær, og det er vel helt normalt når du er blitt 13. Men jeg selv liker å leke selv om det er sjelden jeg gjør det nå for tiden. Jeg vet at noen få av de veldig nære vennene mine også synes det er gøy. Vi er ikke spesielt barnslige for alderen, jeg synes sminke og mote også er gøy selvom jeg aldri bruker sminke på skolen. Jeg lurer bare på om det er rart eller unormalt at jeg fortsatt liker å leke/rollespille. Siden 11 årsalderen har jeg aldri lekt foran voksne, holdt det litt skjult. Men jeg og venninnene mine har bare aldri slutta helt. Selvom det er veldig sjelden nå da, det synes jeg er trist. Jeg vil ikke vokse opp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det du opplever er helt normalt! Man blir faktisk aldri for gammel til å leke, man må jo få gjøre som man selv vil. Jeg forstår likevel at du tenker mye på det, fordi mange slutter med den "tradisjonelle" leken når man kommer i din alder. Det betyr jo at man kanskje slutter med de mest barnslige lekene, men aktiviteter som rollespill og andre leker kan man jo drive med til man er voksen! 

For eksempel er det mange som bruker fritiden på teater, eller er med på aktiviteter som kan minne om lek. Her kan man jo kombinere sminke og morsomme klær med rollespill. Dette betyr derfor at du ikke trenger å frykte fremtiden, for du trenger ikke å slutte helt med lek. Kanskje går det bare over til å bety noe litt annet, men når den tid kommer vil du være klar for det :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Interessert i kultur og teater?

Logo Filynt.no Norge

Liker du å drive med teater, dans, skolerevy og film? Frilynt Norge arrangerer kulturcamper og kan hjelpe deg med starte en egen teater eller revygruppe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser