Hopp til hovedinnholdet

Diverse spørsmål om betaling, overføringer og konto

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst til å klare mest mulig selv her i livet. Jeg driver for eksempel å selger ting på Finn og sånt. Men jeg trenger å vite noen ting: Hvordan sender man en pakke? Hva er Max størrelse? Hvor må man gå? Er jeg gammel nok til å gjøre det selv? Kan andre overføre penger om jeg gir dem kontonummeret? Kan kontonummeret misbrukes? Hvordan fungerer denne overføringen av penger? Har ikke vipps fordi jeg ikke er gammel nok. Kan folk overføre penger til meg på denne måten og Kan jeg gjøre det samme med andre? Jeg vet dette kanskje er utenfor tema men kan dere likevel prøve å svare på så mye som mulig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Så fint at du prøver å klare deg selv mest mulig! Du har mange spørsmål. Jeg skal forsøke å svare kort
 
  • Du kan sende pakker ved å levere pakkene på Postkontoret eller i en butikk som har post i butikk, f.eks Rema eller en annen matvareforretning der du bor.
  • Det er ingen maks størrelse, men det koster mer jo større og tyngre pakken er.
  • Det er ingen aldersgrense for å sende pakker
  • Andre kan overføre penger til ditt kontonummer selv om du er under 18 år.
  • Kontoer kan misbrukes. Du må derfor passe godt på bankkortet og ikke oppgi koden til noen. Du må heller ikke ha koden sammen med kortet. Dersom du tar godt vare på kort og kode er det banken som er ansvarlig hvis noen svindler kontoen din.
  • De som skylder deg penger kan overføre penger fra sin til din konto gjennom nettbanken sin. Du kan overføre penger fra din konto til andre dersom du har etablert nettbank med banken din. Du kan lese mer om nettbank på hjemmesiden til banken din.

Lykke til!

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser