Hopp til hovedinnholdet

Forelsker i fiktive karakterer - er det normalt?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Er det normalt å være fortsatt forelsket i karakterer selv om man er allerede blitt eldre enn dem? Jeg har mest aldri vært forelsket i ekte personer siden hovedgrunn jeg har alltid vært mest forelsket i menneskelignende/antropomorfe dyr og vesener i fiksjon som ikke eksisterer og ikke i min egen art (mennesker) som jeg i hvert fall fikk meg til å føle meg annerledes i min ungdom selv om jeg prøvde meg på ekte personer siden jeg trodde man måtte. Det verste nå å er at karakterer holder seg i samme alder foralltid og vi ekte personer eldes, jeg har vært mest forelsket i 20-åringer helt siden jeg var liten siden noen av mine mest yndlings karakterer jeg har vært mest forelsket i er sannsynligvis akkurat er i 20-årene, men jeg er allerede selv i 20-årene nå (23 år gammel nå) og liker å være yngre enn gutta som sannsynligvis er vanlig for jenter siden jeg akkurat er og liker å være jente som spesielt får meg til å sette grense over meg selv når det gjelder alder og gjør meg deppa.

Besvart 12.01.2019 18:03
 

Svar
Hei

Å bli forelsket i skuespillere, musikere og fiktive karakterer er ganske vanlig.

Jeg forstår at du skulle ønske at det vil ta slutt, siden du er over 20 år. En ting er at man er det i puberteten, men ønsket om å få en virkelig kjæreste er sikkert forlokkende.

Det er mulig at du har blitt vant til å se på, og tenke på, disse karakterene som mulige kjærester. Hvis du ikke har møtt den rette virkelige personen, som du forelsker deg  hodestups i, så har disse tankene og drømmene fått lov til å fortsette og ta en stor plass.

Mitt råd er at du oppsøker hjelp. Bestill time hos fastlegen, og få henvisning til en psykolog som kan stille deg de "rette" spørsmålene.

Det er ikke sikkert du trenger mange timene før du ser helt annerledes på den fiktive verden. Det vil bli en god opplevelse for deg. Du må bare tørre å be om hjelp til å få samtaler som kan vare over tid.

Masse lykke til :-)
Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Betatt av en kjendis?

Justin Bieber (colourbox.com)

Er du blant dem som tenker på Justin Bieber hele tiden? Eller har du opplevd å bli skikkelig forelska i en annen kjendis? Du er ikke alene. Her kan du lese om hva en slik forelskelse kan føre til, og få inspirasjon til hvordan takle forelskelsen så den ikke overtar hele hverdagen din.

Av Signe, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser