Hopp til hovedinnholdet

Jente, 17, har lyst til å sove hos gutt, men får ikke lov

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nå vært bestevenn med en som er 5 år eldre enn meg i 4 år. Vi har nå begynt å holde på (nesten sammen) og jeg vil gjerne overnatte hos han. Han bor ca 10 min unna så er ikke så langt. Moren min har ikke møtt han og mener han ikke er til å stole på. Jeg får derfor ikke lov. Har moren min et poeng eller har jeg rett i å synes dette er urettferdig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig at dere holder på å bli sammen!

Jeg synes det er vanskelig å si om den ene eller den andre av dere har rett og den andre har feil. Jeg forstår dere godt begge to! Du sier at moren din aldri har truffet han som har vært bestevennen din i 4 år. Jeg synes jo kanskje at det er litt rart, og jeg kan forstå at moren din da er skeptisk i forhold til at du skal sove hos han. Hva med å la hun treffe han? Dersom dere er i ferd med å bli sammen, går jeg ut ifra at dere har tenkt å holde sammen en stund?! Og når dere nå likevel "holder på" og dere ikke har sovet sammen, så går jeg ut ifra at det meste skjer på dagtid, og da er det kanskje greit å fortsette det sånn en stund til, så moren din kan bli litt tryggere på situasjonen, og sin datters kjæreste. Jeg går ut ifra at hun er skeptisk med tanke på at hun er redd for at du skal bli såret, føle deg utnyttet og brukt eller noe lignende. Hun gjør det i din interesse, vil jeg tro...

Når det er sagt, så må jeg si at jeg jo er enig med det du og sier. Jeg tenker ikke nødvendigvis at urettferdig er ordet jeg ville brukt om situasjonen, men jeg tenker at det kanskje ikke er så lenge til moren din kan bestemme om du skal gjøre det ene eller det andre.

For at dere skal unngå krangling og at din kommende kjæreste skal bli best mulig tatt imot, tenker jeg at det smarteste å gjøre er kanskje å la din mor treffe kjæresten og la de bli kjent. På den måten blir din mor trygg på at kjæresten er bra for deg, og kjæresten slipper å fremstå som og føle seg som den "store stygge ulven". Det dere IKKE får gjort ved at du ikke sover over er vel bare å ligge og sove i samme seng.. Og det er jo bare sånn en stund til!

Jeg ønsker deg og dere lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hjemmesituasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hjemmesituasjon