Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er ute å drikker HVER helg, han klarer ikke å ta bare et par øl, han må bli full. Er det noe jeg kanskje kan si til han for å få opp øynene hans?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har nå vært sammen med kjæresten min i snart 4 år. Mange up’s and down’s, men det er et stort problem. Han er ute å drikker HVER helg, han klarer ikke å ta bare et par øl, han må bli full. Vi har det veldig fint når han er edru, men jeg blir så utrolig frustrert! Han gir heller ingen lyd fra seg når han drikker. Har prøvd å si at nå er det nok, men han forbedrer seg ikke. Har lenge nå tenkt å slå opp, men jeg klarer ikke å se for meg et liv uten han. Jeg trenger sårt noen råd da jeg ikke har noen å snakke med om dette. Er det noe jeg kanskje kan si til han for å få opp øynene hans?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette høres ut som en vanskelig situasjon for deg. Forsøk å sette ord på hva som gjør deg frustrert/bekymret, og ha en rolig samtale sammen om dette. Det er viktig å snakke ut fra deg selv. Du vet best selv hvordan du kommuniserer med din egen kjæreste, men det finnes en del generelle tips som går på hvordan man snakker med en som har utfordring med rusmiddelbruk.

Om kjæresten din ikke vil endre sitt drikkemønster, må du altså bestemme deg for om det er noe du aksepterer i et forhold eller ikke. Det blir det kanskje naturlig å stille ham et ultimatum; at enten må drikkemønsteret hans faktisk endre seg til det bedre, ellers må du trekke deg unna. Et slikt ultimatum må i så fall stilles på bakgrunn av dine grenser og dine behov i et forhold, uavhengig av hvorvidt han selv ser på alkoholbruken som et problem eller ikke. Det er kun ham selv som bestemmer hvor mye og ofte han skal ruse seg, men du velger altså hvorvidt du vil utsette deg selv for ham og alkoholbruken hans.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol