Hopp til hovedinnholdet

Besvimte i dusjen etter å ha drukket alkohol

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei gutt på 19 år her med idiot spørsmål:D Kan du besvime av å ha drukket litt alkohol og så få i dusjen fikk dette pga lærer sa du kunne besvime av å bade i varmt vann når du har drukket Bare lurer

Besvart 12.06.2019 17:26
 

Svar
Hei

Det er litt uklart for oss hva din lærer mener med å "besvime av å bade i varmt vann når du har drukket". Mente læreren i et badekar? I sjø/hav? 

Vi kan svare generelt når det gjelder bading/dusjing og alkohol. 

Hvis du har drukket litt alkohol og har lav promille, er det ikke farlig å dusje. Har du høy promille er det selvsagt farligere. Den største risikoen er nok at du kan ramle og slå deg (og dermed besvime). 

Det kan derimot være farlig å bade, særlig i kaldt vann, dersom du har promille. Jo mer promille jo farligere er det. Alkohol får blodet til å strømme raskere gjennom kroppen, og det kan føles som man blir varm. Men den økte blodgjennomstrømningen i huden fører til at kroppen blir nedkjølt mye raskere, og dette kan også være farlig om man for eksempel er langt fra land. Promille fører også til dårligere dømmekraft og du tror du kan svømme lenger ut enn du egentlig kan. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol