Hopp til hovedinnholdet

Konsekvenser av å drikke alkohol i ung alder

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, lurte på noen spørsmål om alkohol. Hva er konsekvenser av og drikke alkohol i ung alder? Hva slags lang tid skader kan man få av alkohol? Kan du fortelle litt om disse? Og om hvor farlige de er? Klemzz

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Forskning viser at dess tidligere man begynner å drikke alkohol, dess større er sjansen for at man kan utvikle alkoholproblemer senere i livet. Fordi man hverken er ferdig utviklet fysisk eller psykisk har man dårligere forutsetninger for å takle alkoholens virkninger. Dette øker også sjansene for å få både fysiske og psykiske skader. 

 

Ved langvarig og hyppig bruk av alkohol foreligger det økt risiko for skader i hjerne og sentranervesystem, lever , hjerte, bukspyttkjertel og hormonprodusernde organer. Blant annet vil produksjonen og nivået av det mannlige kjønnshormon påvirkes. Det er også økt risiko for kreft, for forstyrrelser i blodsystemet og for uopprettelige fosterskader.

 

Etter langvarig alkoholbruk kan det også oppstå depresjoner og psykoseliknende tilstander. Det er også konstatert ødeleggelser av deler av hjernen.

 

Her finner du mer informasjon om alkohol. Du finner også mer informasjon på lenkene under. Og på RUStelefonen sine sider Veiledning til skoleoppgaver er det masse informasjon. Søk etter det på www.rustelefonen.no.

 

Hilsen RUStelefonen 08588
Ring eller send SMS til 08588

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor drikker man?

Alkohol

Mange lærer tidlig virkningene og farene med alkohol gjennom egne og andres erfaringer. Likevel velger mange å innta alkohol. Hvorfor?

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Jente trener i skauen (colourbox.com)

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fakta
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fakta