Hopp til hovedinnholdet

Pappa betaler ikke barnebidrag. Mamma er eneverge.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg har et kjapt spørsmål! Jeg er en gutt på 16, og har en søster på 14. Da jeg var 4 år skilte foreldrene mine seg. Faren min har aldri bidratt med noe, og har erklert seg selv konkurs. Derfor har han ikke betalt barnebidrag noen gang. Mamma er eneverge, men jeg regner med at barnebidrag skal betales uansett? Jeg er lei av å være hyggelig og grei mot en far som ikke bryr seg om oss (Han gjør ikke det) og vil gjøre noe med dette. Er det noe jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du har tatt kontakt med oss og ønsker svar på et spørsmål i forhold til din far. Du forteller at mammaen og pappaen din er skilt, men at faren din ikke betaler barnebidrag for deg.

 

Jeg forstår at du kan bli sint og frustrert på mammas vegne over at din far ikke viser interesse og/eller vilje til å følge opp sine økonomiske forpliktelser. Du har helt riktig at barnebidrag skal uansett alltid betales til den som barnet bor mest hos. NAV kontoret i kommunen din bør ha mest oversikt over hvilke rettigheter din mor har i forhold til barnebidrag og hva hun eventuelt kan foreta seg om barnebidrag uteblir. U.t. vil derfor foreslå at mammaen din tar kontakt med NAV og ber om et møte med dem da det er de som forvalter denne type bidrag og spørsmål rundt dette.

 

Med hilsen

 

Alarmtelefonen for barn og unge (Tlf: 116111)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Anmeld
Tilbake til spørsmål og svar