Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Om parforhold på jobben

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Den jobben jeg jobber på holder dem på med forskjellsbehandling. Vi er flere par som er kjærester på jobben, men fungerer som alle andre i det arbeide vi holder på med! Enkelte kjærestepar kan ikke sitte sammen på bord, mens andre kan gjøre det, og begge para oppfører seg på akuratt samme måte. Dette resulterer til at ikke alle trives på jobben når dem gjør noen av dem andre urettferdig behandlet. Jeg bare lurer egentlig på i følge norges lover eller regler på om det er lov med forskjellsbehandling på denne måten?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er arbeidsgiver som kan bestemme hvilken "politikk" som skal gjelde i forhold til ansatte som er i forhold til hverandre eller blir sammen med hvernandre.

Det finnes ingen lovbestemte regler om dette teamet, men mange arbeidsgivere velger å lage "kjøreregler" på arbeidsplassen om hvordan ansatte som er par må forholde seg. Det kan være mange årsaker til dette. For noen arbeidsgivere handler det om å ha et ryddig forhold mellom arbeidsliv og privatliv, for noen kan det skape arbeidsmiljømessige utfordringer at det dannes par, og i noen yrker handler det om forholdet til habilitet.

Når det er sagt, bør jo arbeidsgiver praktisere likhet for alle. Reglementer som arbeidsgiver vedtar på arbeidsplassen gjelder for som utgangspunkt for alle ansatte, og mener dere at dette praktiserer ulikt bør dere diskutere dette med arbeidsgiver, eventuelt ta dette opp via verneombud om dere ha slik representant på arbeidsplassen.

Med hilsen

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med Ung.no


Vær oppmerksom på at vårt svar i denne e-post kun er veiledende kortinformasjon.


Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb