Hopp til hovedinnholdet

har et mål for fremtiden, å bli rik

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg er da en gutt på 14 år og jeg har et mål for fremtiden, å bli rik slik at jeg kan klare meg selv. Men det jeg ikke vet er hvordan, så jeg håpet at dere kunne komme med noen forslag om hvordan og si litt hvordan det gjøres. Når jeg blir stor så vil jeg jobbe som lege men jeg har og lyst å holde på med noe vedsiden av som jeg kan tjene gode penger på også. Noe jeg kan starte med i nær fremtid. Håper dere kan hjelpe meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Vi har dessvere ingen oversikt over hvor høy lønn ulike yrker gir, her på ung.no, eller hvordan man kan tjene mange penger. Jeg vil derfor anbefale deg å sjekke ut ulike yrkesgrupper du kunne tenke deg å jobbe med på utdanning.no. Der kan du skrive inn yrker som "lege" eller annet, og lese mer om hva disse yrkene går ut på, hvilke utdanninger de krever. Noen steder står det også hva gjennomsnittslønn er. 

Det er lurt å finne en utdanning og jobb hvor man kan trives over mange år, og som man skal jobbe med flere timer hver dag. Tenk derfor også over det i tillegg til lønn, når du skal velge utdanning. Det er i tillegg slik at samme utdanning kan gi ulike jobber og også ulike jobber med samme utdanning kan gi veldig ulik lønn.

Les mer i artiklene under svaret for å få noen tips, snakk med foreldre/rådgiver ved skolen, spør folk du kjenner som har jobber du synes virker spennende, og les på utdanning.no for å finne ut av hva som kan passe deg. 

Lykke til med videre utdanning! 

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om lønn og feriepenger

Lommebok og penger (foto: ung.no)

Aldri hørt om tariff, feriepenger eller lønnslipp? Da bør du lese dette.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Tjene penger?

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lønn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lønn