Hopp til hovedinnholdet

Vil tatoveringene ødlegge for min politi drøm?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 17 år som vil bli politi. Jeg har en stor lidenskap for tatoveringer å har lyst på sleeve på begge armene. Vil tatoveringene ødlegge for min politi drøm? Kan man ikke ha tatovering som politi? Takk for svar :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål.

Det står ingenting direkte i reglementet hos politiskolen om at det ikke er lov. Og det er flere politimenn som har tatoveringer. Det er allikevel veldig viktig at tatoveringen ikke er støtende på noe vis (hakekors, rasistiske ting f.eks)

Her er et svar vi ga en gang etter å ha snakket med politiet:

Dersom det er snakk om en synlig tatovering, eksempelvis på underarmen eller håndleddet, vil størrelse og motiv ha betydning. Hvis tatoveringen er liten og ikke til sjenanse eller virker støtende på noen, er det uansett ikke autoamtisk diskvalifiserende for opptak. Men, man bør uansett spille med åpne kort overfor opptaksjuryen når man innkalles til intervju på Politihøgskolen, og fortelle om/vise fram den aktuelle tatoveringen. Opptaksnemnda gjør deretter en helhetsvurdering av deg som søker. Tatoveringen kan altså få betydning i denne helhetsvurderingen, men ikke nødvendigvis.

Så hvis du vil ha en tatovering "kan" det påvirke på den helhetlige vurderingen av deg. Men sannsynligvis ikke hvis tatoveringen er liten/smakfull.

På sommeren har politiuniformen korte ermer, så da vil store deler av underarmen syns.

Tenk at det skal være fullt mulig med en tatovering, men tenk også at hvis du vil bli vekter/politi skal du være et forbilde, og ikke utstråle ting som virker skremmende/støtende på noen. Så det fins en slags balansegang der.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb