Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir den nye brannskolen?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en 16 år gammel gutt som går på VG 1 (studiespesialisering) og tenker å bli brannkonstabel i fremtiden. Slik jeg har forstått det er det slik i dag at du må først bli ansatt i et brannvesen før du kan ta offentlig utdanning/videre kurs og fagbrev er ønskelig men ikke nødvendig. Har hørt rykter om at det skal starte en offentlig fagskole for brannkonstabler i 2018 www.fagforbundet.no/file.php?id=30143 . Må vite om jeg må bytte studie før søknadsfristen så dette haster!!! Vil man måtte ha fagbrev for å komme inn på denne fagskolen? (Holder det med generell studiekompetanse?) Hvis ikke, hva er det beste jeg kan gjøre nå som jeg har startet på studiekompetanse? Vil det være fysisk opptaksprøve, og vil karakterer fra vgs telle? Evt. På hvilken måte vil det være mulig å konkurrere om disse plassene da når noen har karakterer i fag andre ikke har? Vil en stilling som brannkonstabel i luftforsvaret være godkjent utdanning for videre fast jobb i det sivile?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

du har rett i at i dag må du først bli ansatt i et brannvesen før du kan ta offentlig utdanning/videre kurs, og at fagbrev er ønskelig men ikke nødvendig.

Når det kommer til den nye Brannskolen, blir den lagt til Tjeldsund. Utenom det finner jeg ikke så mye informasjon på nett om den. Derfor vil jeg anbefale deg at du tar direkte kontakt med brannskolen som allerede er der nå, så kan de trolig svare deg på disse spørsmålene. Kontaktinformasjonen deres finner du her

Hvis de ikke kan hjelpe deg, kan du sende oss et nytt spørsmål, så kan vi se på det på nytt. Eventuelt kan du også snakke med rådgiver på skolen om dette. 

Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb