Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal begynne å jobbe i barnehage og venter på min politiattest. jeg har blitt dømt for vold og en rans episode for 3 og ca 5 år siden. vil dette stå på politiattesten

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal begynne å jobbe i barnehage og venter på min politiattest. jeg har blitt dømt for vold og en rans episode for 3 og ca 5 år siden. vil dette stå på politiattesten min når den kommer i posten? takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan ikke være helt sikker, ettersom jeg ikke kjenner til helt konkret hva du ble dømt for, men dersom du ble dømt for ran etter den tidligere straffeloven § 267 eller § 268, vil dette fremgå på politiattesten din. Det fremgår av politiregisterloven § 39.

Hvorvidt den voldsepisoden du ble dømt for blir synlig på politiattesten din vil være avhengig av hva du ble dømt for. Ble du dømt for legemsfornærmelse etter den tidligere straffeloven § 228 eller legemsbeskadigelse etter § 229, første straffalternativ, vil det ikke stå på attesten. Ble du derimot dømt for overtredelse av §§ 231, 232, 219, 224, § 229 annet og tredje straffalternativ, vil dette stå på attesten.

Selv om dette vil fremgå av politiattesten din er det dermed ikke sagt at du ikke får jobbe i barnehagen, men merknadene i politiattesten må vurderes for hvert enkelt tilfelle. Det fremgår i barnehageloven § 19.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb