Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få vikar jobb på skole?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en elev ved den videregående skole, og er ferdig nå til sommeren. Etter det venter den store, vide fremtiden på meg, og skal ta meg med seg i sine hule armer. Problemet er at jeg er blant de usikre; de som ikke vet hva de vil, de som ikke vet hvor de vil. Noen ganger ønsker jeg å bli den neste Olav Thon, og andre ganger ønsker jeg å bli lærer. For å roe ned tankestrømmen, og finne meg selv, har jeg tenkt litt på å jobbe som vikar på en skole i ett år. Spørsmålet mitt er hvorvidt det er mulig for meg å få en slik jobb? Jeg kjenner mange som allerede har det, men i motsetning til dem har ikke jeg noe arbeidserfaring, dessverre. Med unntak av en sommerjobb for 3 år siden, og aktivt arbeid i elevrådet i 2 år, har jeg ikke annet å imponere med. Ser det mørkt ut? Dersom det allikevel er reelt for meg å få en slik jobb, hvilke rettigheter har jeg? Hvordan er det med kontrakt og sånne ting? Hvilken lønn har jeg krav på? Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

Ingenting er umulig, det er kan godt la seg gjøre for deg å få seg en vikarjobb på skolen! Jeg synes du skal lage en søknad og CV, og be om en samtale med rektor. Vi i ung.no har laget mange gode artikler om det å søke jobb, hvordan du skal skrive en søknad/CV, samt hvilke rettigheter du har. Disse finner du under dette svaret. Lykke til!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik lager du en god CV

Jente sitter ute og skriver på laptop (colourbox.com)

CVen kan avgjøre om du får den jobben du drømmer om. Men hva skal en god CV inneholde, og hvordan bør den se ut?

Les mer

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Rettigheter på sommerjobben

Klippe gress (colourbox.com)

Pass på dine rettigheter! Får du problemer er det godt å vite at du kan kontakte og få hjelp av LOs sommerpatrulje på telefon, e-post eller sms.

Les mer

Jobbintervjuet - slik får du jobben

jobbintervju (www.colourbox.com)

Få tips til hvordan du forbereder deg til et jobbintervju, og bli kjent med spørsmålene som er vanligst å stille på et intervju.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb