Hopp til hovedinnholdet

Hvordan jobbe med reklame?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tenker å kanskje jobbe med reklame. Kanskje markedsføring eller bare jobbe i et reklamebyrå. Krever det neon spesielle fag på videregående. Er det sånn at jeg ikke er kvalifisert hvis jeg velger noe helt annet enn for eksempel faget markedsføring og ledelse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

så spennende at du er interessert i reklame og markedsføring.

Det er mange måter å komme inn i denne bransjen, og det er ikke én spesiell utdanning du trenger, verken fra videregående, universitetet eller høyskole.

De som jobber med reklame og markedsføring kan ha utdanning innen tekst, retorikk, psykologi, journalistikk, salg, selvfølgelig markedsføring og mye mer. Noen har nok også jobbet seg oppover i systemet uten utdanning.

Du står altså veldig fritt når du velger utdannelse, og du har ikke ødelagt noe om du ikke velger "markedsføring og ledelse" på videregående. Det er tiden etter videregående som er mest viktig i denne bransjen.

Hvis du skal studere, kan det også være fint å få seg litt erfaring under studietiden fra en studentforening. Mange foreninger trenger frivillige til å markedsføre arrangementer, foreningen sin og andre prosjekter. Eventuelt har du også studentaviser og studentradioer. Hvis du ikke skal studere etter videregående, kan du trolig være frivillig i en forening likevel. Det er mange som ikke er studenter i studentforeninger. 

Men svaret er altså at du ikke ødelegger noe ved å ikke velge markedsføring og ledelse, og det er mange måter du kan begynne å jobbe med dette. 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb