Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å forbedre karakterene mine- hva kan jeg gjøre

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 14 år jente å ønsker å være piliti. Men trenger til hjelp vil lære om politiet ? Å jeg her en spørsmål er ikke så godt å ha bra karakter jeg prøver å øver så godt jeg kan men vis det er prøve dag da blir jeg stressa da glemmer jeg alt jeg husker da for jeg dårlig karakter men jeg viser altid til foreldre hva jeg fikk Frode jeg vil at de skal få vite men jeg tenker på at jeg er den eneste i verden som ikke kan ha bra karakter å vere glad å vise karakterene min til foreldre å si at jeg fikk bra karakter i dag. Jeg vet ikke hva skal jeg gjøre. Kan du gi meg noe bra tips til å ha bedre karakter enn det jeg for nå ? Eller gi noe bere IDE hvordan skal jeg øve til å bli bedre i karakterene ? Foreldrene sier bare at jeg ser på filmer å Jobber ikke så mye de bare trenger på at jeg Jobber ikke bra men di sier at prøv så godt du kan men da tenker jeg på at jeg klarer ikke så gir opp jeg prøver men det går ikke i det hele tatt. Jeg vil gi opp.... Hilsen av meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til ung.no.

Det er bra at du har planer for fremtiden og at du ønsker å bli politi. Målet er IKKE uoppnåelig!

Jeg forstår det sånn at du ønsker å få bedre karakterene dine. For å bli politi må du gå på politihøgskolen. Da må du ha fullført generell studiekompetanse, etter dette kan du søke politihøgskolen og det er viktig å vite at der stilles det fysiske og psykiske krav og du må ha plettfri vandel for å kunne komme inn.

Du forteller at du blir stressa når det er prøve på skolen. Når du skriver stressa tenker jeg at du engster deg for prøven og hva ett dårlig resultat kan føre med seg. En viss engstelse når vi skal prestere kan virke skjerpende og føre til at en gjør det bedre og klarer å holde fokus på det en skal gjøre. Men dersom engstelsen blir så stor kan den virke motsatt. Da vil dette gå utover konsentrasjonen og tilslutt «jernteppe» som betyr at man glemmer ting fordi man engster seg for mye.

Først og fremst er det viktig å få inn gode rutiner for lekser. Det høres utrolig kjedelig ut, men det hjelper å sette av tid daglig til leksene og å gjøre de jevnt og trutt. Det kan være lurt å slå av telefonen og sitte på et rom for seg selv, og at man ikke blir forstyrret. Etterpå har du tid til film og venner.

Ikke gi opp! Det finnes hjelp. Kanskje du kan snakke med helsesøster på skolen? Dette kan helsesøster masse om. Rådgiver eller lærer kan også gi deg hjelp.

Legger ved artikler jeg tenker kan være aktuell for deg.
Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

Mange blir stressa av eksamen

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb