Hopp til hovedinnholdet

Kan NAV hjelpe meg som har sosiale vansker med jobb?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en student som strever med å skaffe meg en jobb ved siden av studiene. Etter flere måneder med søking og forsøk på å ta kontakt med bedrifter som jeg kunne tenke meg å jobbe i, er jeg i ferd med å miste motivasjonen. I tillegg er diagnotisert med Aspergers Syndrom, noe som sannsynligvis er en utrolig stor ulempe for meg på arbeidsmarkedet ettersom flere jobber krever at man besitter sosiale ferdigheter og er utadvendt. Dette får meg til oppfatte at jeg er uønsket på de aller fleste stillinger. Jeg lurer derfor på hva NAV kan bistå med når det gjelder deltidsjobb for studenter med sosiale vansker, og eventuelt hvordan jeg kan oppsøke ett av kontorene. Jeg setter også stor pris på om det finnes andre alternative løsninger på dette. Vennlig hilsen Gutt (19)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Det NAV kan hjelpe deg med er råd og tips til jobbsøking.  Vi vil anbefale deg å ta en kikk på disse jobbsøkertipsene.  NAV har også egne ungdomssider på nav.no som du sjekke ut.  Du bør jo også registrere deg som arbeidssøker på nav.no.  Da kan du sende en beskjed til ditt lokale NAV-kontor om hva du ønsker hjelp til deg.  Normalt sett blir du innkalt til et informasjonsmøte innen 4 uker, gjerne før også.

Det høres ut som du har gjort en god innsats allerede på å skaffe deg en jobb.  Det å oppsøke bedrifter personlig, som du sier at du har gjort, er veldig lurt.  Da blir du et ansikt for bedriften i stedet for bare et søknadspapir.  Det er også slik at de fleste ledige jobber ikke alltid blir utlyst.  Du viser også initiativ og pågangsmot når du møter opp personlig.

Visste du forresten at NAV også er på Facebook og Snap?  Her kan du få gode råd og stille spørsmål som du lurer på og får konkrete svar fra dyktige veiledere.

Ønsker deg en fin dag og lykke til med jobbsøkingen :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb