Hopp til hovedinnholdet

Vil studere musikk, men er det risikabelt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hvilke jobber kan man få når man studerer musikk? For jeg har veldig lyst å studere musikk i USA når jeg blir stor men det er vel litt risikabelt å studere musikk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så flott at du har fremtidsplaner allerede!

Det "kan" være risikabelt å studere musikk, men ikke nødvendigvis. Det kommer an på hva du vil etterhvert, og hvilke evner og drømmer du har! 

Selve musikkbranjsjen, særlig det å leve av å være artist, er ganske tøff. Det er man aldre "garantert" å få til. Så det mange gjør, er å prøve seg frem det de kan mens de gjerne jobber med noe annet. Det er veldig vanlig for musikere å balansere musikken mellom hobby og jobb, helt til de eventuelt får til at det bare blir jobb.

Nå er det jo veldig mange forskjellige utdanninger i musikk! Og mange som har studert musikk, finner seg en jobb som er relevant innen musikk, selv om de ikke er artister. De kan være sangpedagoger, musikklærere på skole, orkesterledere, etc. Slå opp på "musikk" på utdanning.no, så vil du få mange gode forslag.

Selv om musikk er et mer "risikabelt" studium enn f.eks sykepleier, altså at du ikke helt vet hvor du kommer til å jobbe, kan det være veldig utviklende og meningsfullt for det! Å bli ordentlig god i noe man er veldig interessert i er bra og stimulerende. La oss si at du skulle ende med å ikke ville jobbe med musikk, kunne du tatt en annen utdanning etterpå, og fått nytte av det du lærte på musikkstudiet resten av livet på egenhånd.

Det er jo en stund til du skal dette, så det blir spennende å se hva du tenker når valget nærmer seg. Du har mange forskjellige muligheter, og uansett hva det blir til, så er det altfor tidlig å legge dette vekk allerede nå! Det er en spennende plan og en spennende drøm, og det er verdt noe :)

Snakk gjerne med foreldre/rådgiver når det nærmer seg, kanskje de har noen gode innspill!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb