Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

 Må jeg ta politiutdanning med fysiske tester for å bli detektiv?

Jente 13 år
 

Spørsmål

for å bli politidetektiv så skrev du at man må ta politi utdanning først, betyr det at jeg må ta den fysiske prøven da? For å bli en detektiv?

Besvart 20.03.2017 22:17
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Ja, for å jobbe som etterforsker i politiet må du ha gått politihøgskolen først. Noen jobber som privatetterforsker, men det er ikke en beskyttet tittel og krever derfor ikke en bestemt utdanning.

Og for å komme inn på Politihøgskolen, så må du også ta de fysiske testene. Disse er ikke så vanskelige som mange kanskje er redd for. Polithøgskolen selv skriver at man ikke trenger å være atlet for å klare dem, bare være i normal god form og gjøre en innsats på forhånd. Så hvis du vil bli politi, klarer du nok disse :) På denne siden hos Politihøgskolen gir de tips og treningsprogram for å klare det.

Du er kanskje klar over det, men her er oversikten over opptakskravene på Politihøgskolen, og her er en god artikkel vi har skrevet om å bli politi.

Du kan også kontakte Politihøgskolen selv og stille dem spørsmål om å bli politi.

Lykke til med planene dine!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Vil du jobbe med etterforskning? Eller engasjerer du deg i å forebygge kriminalitet blant ungdommer? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Hva skal du bli?

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Kom i gang med treningen!

Joggesko (colourbox.com)

"Jeg har ikke penger, jeg har ikke utstyret, jeg har ikke tid?" Kjenner du deg igjen? Det finnes mange årsaker til å utsette treningen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre