Hopp til hovedinnholdet

Råd til meg som vil jobbe i stedet for skole?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei. så saken er at jeg har nå startet et nytt vg1 løp på tip ( gikk på matfag før ), den eneste grunnen får at jeg søkte var på grunn av at jeg ikke har noe annet "produktivt" å gjøre hjemme og at fravær og karakter var så dårlig at jeg nesten måtte starte på nytt, det jeg egentlig tenker er å lete etter en jobb i mens jeg går på skolen, og så snart jeg får en lovende jobb så quiter jeg, får tip er ikke noe jeg interesserer meg får i det hele tatt og det frister å bare droppe ut, men jeg trenger "noe" å gjøre før jeg stikker. jeg kunne gått ha prøvd meg som en tegnelærer eller protettegner ( jeg greier å tegne ganske så realistisk ) eller noe annet med kunst, uansett så må jeg bare komme meg vekk får jeg takler ikke skole igjen, jeg vet godt fordelene med å fullføre, men jeg er villig til å ofre dem. helst ville jeg likt å flytte ut av landet og heller til hjemlandet når jeg er gammel nok og starte en liten gård der ( reglene er ikke så strenger der ), -jeg bor ved drammen- noen råd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Du sier at du ønsker å slutte på skolen og begynne å jobbe. Du sier også at du kjenner til fordelene ved å fullføre, men at du er villig til å ofre dette.

Jeg vil likevel si et par ting: Du bør snakke med en lærer eller rådgiver hvis du ikke trives på skolen. Alle skal ha det bra faglig og sosialt på. Skolen vil gjerne at du skal fullføre og kan hjelpe deg med motivasjonen.

Det er også lurt å ta videregående mens du fortsatt har rett på det. Mange synes det er vanskelig å ta det opp i voksen alder.

Samtidig er det ditt valg. Du har lov til å slutte hvis det er det du vil. Da vil jeg anbefale deg sterkt å snakke med rådgiver på skolen, slik at de vet at du slutter. Du bør også snakke med oppfølgingstjenesten og NAV. De kan gi deg hjelp til å søke jobber.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Jenter står og tenker (colourbox.com)

Her er en huskeliste over hva du må ordne dersom du vil ta et friår før, eller i løpet av, videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb