Hopp til hovedinnholdet

Vil bli politi, men er usikker på om jeg skal gå studiespesialisering eller service og samferdsel med påbygg. 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har planer om å bli politi. Dette har jeg vert bevisst på veldig lenge. Jeg skal snart søke skole og er veldig usikker på hva jeg skal velge. Jeg bor velig nært en skole som har Studiespess men jeg er også veldig usikker på om dette er noe jeg kommer til å orke å gå. Men jeg har også et valg hvor jeg kan pendle i en time ( i buss med mange av venner siden halle vennene mine skal pendle) der jeg kan da Service og samferdsel. Jeg tenker det er best å gå service og samferdsel > salg og sikkerhet > praksis som vekter, også påbygg for å fåp generell stuiekompetanse. Hva er det beste valget å ta om jeg skal bli politi? (er svært usikker på om jeg kommer til å klare stuiespess uten å ha noen venner å gå med til motivasjon)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil bli politi! 

Vi har dessverre ikke et fasitsvar å gi deg, og forstår det er vanskelig å velge. Det viktigste er at du har generell studiekompetanse fra videregående, og det får du om du enten går studiespesialisering eller service og samferdsel med påbygg. 

Det finnes dessverre ikke et bedre valg. Det viktigste er at du velger det du tenker er best for deg. Kanskje du kan lage den for og i mot liste? Dette er en fin måte å sortere tankene på, og kan hjelpe til med å gi deg oversikt over hva du faktisk ønsker, og hva du synes er viktigst når du skal velge. Du kan også snakke med noen om dette. Det kan være en rådgiver, venn eller en voksenperson i livet ditt. Det kan være godt å få luftet tankene sine med noen og få et annet perspektiv på situasjonen din. 

Jeg forstår at tanken på å starte på en videregående uten vennene dine på skolen kan være skummelt. Det er flere som har kjent på lignende følelse. Jeg vil også minne deg på at det er også en ny mulighet til å bli kjent med nye mennesker og få nye venner. Det betyr heller ikke at du vil miste de gamle vennene dine, selv om dere ikke på samme skole. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb