Hopp til hovedinnholdet

Vil jobbe som frivillig utenlands. 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 19 år fra Trondheim som lenge har tenkt på at jeg vil bruke tid på å reise utenlands for å jobbe som frivillig, men syntes det er utrolig vanskelig å finne noen organisasjoner som gjør dette mulig. Min største interesse innenfor slikt er å jobbe i krigsrammede områder, det kan godt være flyktningeleirer og lignende. Jeg har også erfaring innenfor helsearbeid, og har fra før jobbet i utlandet som helsefagarbeider. Jeg har lest litt på siden deres om arbeid i utlandet, men syntes fortsatt det er vanskelig å finne noe spesifikt med informasjon som er lett og forstå. Den største "drømmen" er å jobbe for uniceff, redd barna, kirkens nødhjelp eller andre lignende organisasjoner som driver med slik hjelp. Jeg brenner virkelig for å gjøre noe slikt, og håper dere kan hjelpe meg til å komme litt lengre på veien i en prosess mot å få til noe. Hadde satt veldig pris på om dere kunne kommet med noe veiledning, råd eller tips!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål. Så spennende du kunne tenkt deg å jobbe som frivillig i utlandet! 

Vi har dessverre ikke mye informasjon om hvordan du kan jobbe som frivillig for unicef, redd barna, kirkens nødhjelp og lignende organisasjoner. Da anbefaler vi deg å kontakte organisasjonene direkte for mer informasjon. 

UngInfo sine nettsider finner du en oversikt over ulike organisasjoner du kan reise gjennom. Her finner du informasjon om ulike priser, arbeidet, hvor du kan reise og mye mer! 

Jeg anbefaler deg å lese mer om de ulike organisasjonene på nettsiden deres og kontakte de ulike aktørene for mer informasjon. De sender ut unge som vil jobbe som frivillige i utlandet ofte, og har god erfaring med dette. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb