Hopp til hovedinnholdet

Hva er snittet for å bli sykepleier?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hva må man ha i snitt for å bli sykepleier, og er det vanskelig å få jobb som helsesøster?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmålet ditt

Karakterkravene for å bli sykepleier varierer fra år til år og etter hvor i Norge du vil studere. Du kan lese mer sykepleier utdanningen og snittet her Generelt sett er det vanskeligere å komme inn i de større byene, men hvis man er villig til å flytte til et mindre sted, er det gode muligheter for å studere sykepleie. 

For å bli helsesøster må du først gå tre år på sykepleier. Deretter trenger du minst ett års relevant yrkespraksis som sykepleier før du kan ta helsesøsterutdanningen, som tar ett år. 

Vi vet ikke helt akkurat hvor lett det er å få seg jobb som helsesøster. Det er mange skoler der ute, men ikke så mange helsesøstre på hver. Det som uansett er lurt å tenke, er at du bør være interessert i å bli sykepleier også, og kunne tenke deg den utdanningen generelt. Hvis du ikke skulle vært interessert i å bli sykepleier, bare helsesøster, kan det hende det er litt risikabelt å studere det. 

Det er nok veldig mulig å få jobb på en skole eller helsestasjon eller lignende for en helsesøster. Det er i tillegg veldig mange jobber for sykepleiere - så hvis du er interessert i sykepleier også, er det ganske mange gode alternativer. 

Anbefaler deg uansett å snakke med rådgiver på skolen. Sammen kan dere finne ut hvor gode karakterer du bør sikte på. Det er nemlig flere ting man må ta med i beregningen, blant annet om du vil studere rett etter videregående og hvilken by du vil til.Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb