Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg jobbe med barn i Norge og i utlandet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er interessert i å jobbe med sårbare barn. (Foreldreløse, misbrukt, fattige..) Vet dere om en utdanning for å lære hvordan man kan hjelpe barn? Ett ettårsstudie hadde vært perfekt. Drømmen er å jobbe på et barnehjem i et fattig land. Men jeg har lyst til å ha noe utdanning først.. Og jeg vil ha mulighet til å også kunne jobbe med barn i Norge (ikke barnehage) Tusen takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du vil dette! Det er mange flotte barn i verden som trenger din omsorg - så dette er spennende tanker. 

Det er mange ulike ting du kan studere for å jobbe med barn - og det kommer an på hvordan du vil jobbe med dem, og hvilken kompetanse du vil ha. 

For å jobbe med barn på et barnehjem i utlandet, vil vi veldig anbefale deg å lese denne artikkelen om frivillig arbeid i utlandet. Der vil du kunne få muligheten. 

Det fins også mange lengre utdanninger du kan ta for å jobbe med barn. Her ser du en oversikt på utdanning.no. Men merk: Dette er lengre utdanninger, og ikke bare 1-årsstudier!

Hvis du vil studere i ett år først, så kan det høres ut som at folkehøgskole kan være noe for deg. Du kan se en oversikt over folkehøgskoler med barn og ungdom som tema her. Dette kan være en perfekt opptakt til å jobbe på barnehjem senere. 

Men: Folkehøgskole gir deg ingen "grad" eller et yrke. Du vil lære masse, møte spennende mennesker og få god erfaring - men ingen "grad" som kvalifiserer deg til en spesiell type jobb senere. Nå er det mulig å jobbe med barn uten å ha en grad også. Men hvis du vil jobbe med barn som yrke i ditt liv, kan det være fint å se på en utdanning på høgskole/universitet. Men du vil nok ikke finne en som bare er ett år. 

Men selv om folkehøgskole ikke gir deg en lengre utdanning, så vil det være meget relevant og fin erfaring. Kanskje du skal titte på det? For lengre utdanninger og yrker, les på utdanning.no! 

Les ellers linkene vi la ved, og spør oss gjerne igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb