Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker hele tiden på penger og rikdom. Dette stresser meg.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Det er sikkert mange som vil bli rik og jeg er en sv de. Jeg tenker hele tiden på masse penger og rikdom. Dette gir meg mye stress og går ut over hverdagen min for jeg bsre tenker på at jeg vil bli rik og ha masse penger. Er ikke fattig og får det meste jeg vil og sånn. Men jeg er ikke fornøyd før jeg blir sikkelig rik. Har prøvd ting som dropshipping, Lotto og prøve å få tips til hvordan msn ksn bli rik men ingen ting funker. Dette gir meg mye psykisk plager som også har ført til at jeg kjenner mye på ubehag i mage og tarm og hodepine. Jeg vet ikke hva jeg sksl gjøte? Vil bli rik liksom.. tenker at det å ta utdannelse og sånt gir deg ikke en jobb som gjør det veldig rik.

Besvart 10.08.2018 11:13
 

Svar
Hei gutt 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Jeg forstår at du over lenger tid har brukt mye energi på tanker om å få masse penger og bli rik.

Det er ikke unormalt å drømme seg bort og ønske seg penger og rikdom, men det er ikke bra om disse tankene tar overhånd og lager stress i kroppen. Akkurat slik du beskriver situasjonen din. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen voksne om hvordan du har det, slik at du får støtte og hjelp til å endre tankemønsteret ditt. Det kan være foreldrene dine, helsesøster på skolen eller noen andre voksne du har tillit til. 

Du kan selv styre tankene dine og hva du ønsker å ha fokus på. Les mer om det her

Det er fint å lese at du ønsker å ta en utdannelse. Husk at jobben blir en stor del av hverdagen din når du er voksen, lønn alene er ikke nok. Du skal også trives i det fagfeltet du skal utøve. 

Mange unge tror penger er nøkkelen til personlig suksess, tilfredshet og lykke men er det egentlig det? 

Jeg håper svaret mitt er til hjelp for deg og du får hjelp til å mestre stresset du har i kroppen din slik at du klarer å fokusere på skole, venner og andre positive ting i hverdagen din. 

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hva er stress?

Tenåringsgutt lener seg over en haug med bøker og ser sliten ut. (www.colourbox.com)

Stress er et ord vi bruker hele tiden uten å tenke særlig over hva vi legger i det. Men hva betyr det egentlig? Hva skjer i kroppen når vi er stressa?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb