Hopp til hovedinnholdet

Kreves det politiattest som advokatsekretær?

Jente 20 år
 

Spørsmål

har søkt som advokatsekretær på fagskole til høsten. men lurer på om jeg kan jobbe som det når jeg har blitt domfelt for politivold (dyttet en politimann) og fikk 30 timers samfunnstjeneste for 4 år tilbake og ble tatt for nasking for noen uker siden men nå vil jeg skjerpe meg og ta en utdanning og bli bedre! åssen er det å få seg jobb innen det når man er domfelt? mvh en jente som vil forandre seg...

Besvart 14.05.2019 20:39
 

Svar
Hei

En arbeidsgiver må ha en hjemmel for å kreve politiattest, det vil si at det må være en regel i loven om at arbeidsgiveren kan be om en slik attest.

Så vidt jeg vet er det ingen slik regel i loven om politiattest for advokatsekretærer. Men jeg vil anbefale deg å spørre på fagskolen for å være helt sikker.

Hilsen juristen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Disse yrkene og utdanningene krever politiattest

Politimann (colourbox.com)

Det er svært mange forskjellige lover og forskrifter som avgjør hvem som kan kreve politiattest. Listen du ser her, inneholder derfor bare noen eksempler på slike yrker og utdanninger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb