Hopp til hovedinnholdet

Mye fravær som lærling

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Nå jobber jeg som lærling - snart ferdig - og er så og si første gang jeg er ute i arbeidslivet. I løpet av to år har jeg for det aller meste vært på jobb. Jeg elsker å jobbe, og er glad for den erfaringen jeg har fått. Spesielt i løpet av fjoråret opplevde jeg både en blanding av at jeg mistet litt motivasjon, var litt depressiv, og ting gikk litt opp og ned. I løpet av i fjor og deler av 2019 har jeg opplevd å være "ofte" syk og hjemme fra jobb. Har av en eller annen grunn opplevd magesmerter og andre diverse ting som har gjort at jeg ikke greier å konsentrere meg/jobbe effektivt. Når jeg ser på hvor mange ganger dette har skjedd i løpet av to år, så og si 1 gang i måneden i omtrent en 7-måneders periode (tilfeldig i løpet av året) Jeg har fått litt kalde føtter, og er utrolig redd for at det skal påvirke stort til ny jobb. Men jeg har godt karaktersnitt, CV med en del innhold, og flere referanser. Sannheten er vel at det er mange med "mye" fravær i jobbintervju.. Hjelp? Er så redd

Besvart 12.06.2019 21:05
 

Svar
Hei

Jeg legger ved en artikkel under svaret som kan hjelpe deg på jobbintervjuet.

Du forteller også at du det siste året opplevde å miste motivasjon og var litt deprimert, med magesmerter og andre ting som gjorde at du ikke fikk til å gå på . Derfor var du en del hjemme fra jobb. Jeg skjønner at du er redd for at dette skal påvirke deg med tanke på ny jobb. 

Står fraværet ditt oppført noe sted? Hvis ikke er ikke dette noe du trenger å opplyse om. Det viktigste for en arbeidsgiver er at man viser at man er motivert for jobben man søker, at man forteller om hva man kan gjøre der og bidra med, og forteller om de erfaringene og kunnskapene man har opparbeidet seg.

Hvis det står oppført, kan du bli spurt om fraværet ditt på et jobbintervju. Da er det lurt å være ærlig og forklare hvorfor du har vært mye hjemme.

Videre tenker jeg på om du har snakket med noen om hvordan du hadde det/har det? Du kan gjerne snakke med noen på helsestasjon for ungdom hvis du føler at du har behov for å snakke med noen.

Håper dette var til hjelp for deg, og masse lykke til i jobbsøking!

Hilsen utdanningsrådgiver og helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobbintervjuet - slik får du jobben

jobbintervju (www.colourbox.com)

Få tips til hvordan du forbereder deg til et jobbintervju, og bli kjent med spørsmålene som er vanligst å stille på et intervju.

Les mer

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Jobbjakt
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om jobbjakt