Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte læreplass til sykehjem?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er lærling på min nå arbeidsplass nr 2. Var innom sykehjem før der jeg er nå. Problemet er at jeg vantrives noe vanvittig , ikke med brukerene, de er topp, men arbeidsmiljøet og de eldre damene på jobb. Har vært der snart 2 måneder og føler meg ikke inkludert og at de på en måte ikke liker meg/eeller at jeg er der. Kan ikke se for meg at jeg kan greie å holde ut der 6 mnd til. Ble kjeftet ut av en kollega og der og da bestemte jeg meg for at jeg enten sykemelder meg eller må få byttet plass. Men er det sånn at jeg må være innom tre plasser som Helsefagarbeider? Vil så gjerne tilbake på sykehjemmet. For min psykiske helse kan jeg bare rett og slett ikke gjennomføre hvis jeg må fortsette der jeg er nå.

Besvart 11.09.2019 14:06
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet!

Jeg er glad for å høre at du trivdes godt på sykehjemmet og at du håndterer brukerne dine godt. Og så er det kjedelig å høre at du har fått et dårlig arbeidsmiljø der du er nå. Det er fryktelig tungt på gå på jobb når du ikke kjenner deg velkommen. Det er naturlig at det tærer på psyken.

Krav om å bytte arbeidsplass?
Noen steder er det lagt opp til at du skal få ulike typers praksis, men dette er ikke et krav i læreplanen. Du skal derfor kunne gjennomføre hele læretiden på et sykehjem og likevel lære det du skal. Se læreplanen her.

Det høres derfor ut som en god ide å foreslå å komme tilbake til sykehjemmet der du vet at du hadde det bra. Ta direkte kontakt med sjefen på sykehjemmet. 

Jeg tenker også du kan tipse sjefen din om kollegaen som kjeftet deg ut. Det er ikke lurt å behandle kollegaer på den måten. 

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb