Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å bo og jobbe i USA

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har et stort ønske om å bo i usa, men problemet er jo med visum og jobb. kan man være i usa uten visum i 3 måneder maks per år eller kan jeg bo der i 3 måneder for å så reise hjem noen dager og så reiser jeg til usa ijenn og bor der i 3 måneder?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Å bo i USA er drømmen for mange, og den blir også virkelighet for en god del.

 

Hvis du ønsker å dra dit for å bo og jobbe, er det svært viktig å ha papirene i orden. Reiser du visumfritt og kommer til USA som turist, har du ikke lov til å ta deg jobb, og hvis noen går med på å betale deg svart og dette blir oppdaget, risikerer du å bli utvist og ikke få innreisetillatelse igjen.

 

Les på nettsidene eller ta kontakt med den amerikanske ambassaden for informasjon om mulighetene for å få arbeidstillatelse.

 

Det kan blant annet la seg gjøre å få sesongarbeid i turistbransjen for kortere eller lengre perioder, og hvis du har en arbeidsgiver i USA er sjansen stor for å få rett visum. Hvis du reiser til USA som turist og blir tilbudt jobb mens du er der, må du huske at du må søke om endring av oppholdsvilkårene før du begynner å jobbe.

 

For å svare direkte på spørsmålet ditt til slutt, så er det ingen regler for hvor lenge du må være ute av USA hver gang 90-dagers-perioden går ut. Det er heller ingen begrensninger på hvor mange ganger du kan reise inn i løpet av året. Imidlertid kan du bli bedt om å bevise at du faktisk bor utenfor USA, og at du har økonomi til å forsørge deg selv uten å jobbe ulovlig, dersom du har mange og lange opphold.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

 

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du ut i verden?

Jente planlegger reise (colourbox.com)

Studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet gir deg minner for livet og erfaringer du ikke finner hjemme.

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Jobb i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om jobb i utlandet