Hopp til hovedinnholdet

Hei jeg vill søker jobb som bussjåfør

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg vill søker jobb som bussjåfør,hvordan man kan skrive godt søknad.jeg har nye SERTIFIKATER som kl D .. JEG ER ØVER 21 ÅR GAMMEL MVH ...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!

 

Dersom du har førekort klasse D og yrkesjåførbevis,  så kan du søke om å bli bussjåfør. Les mer om dette på nettsiden busslappen.no. Der kan du også finne ledige stillinger for bussjåfører i Norge. Alternativt kan du henvende deg til de busselskapene som finnes der du bor og høre hvem du skal sende en søknad til. 

 

Som bussjåfør så må man være rolig, god med å håndtere ulike typer personer, holde en oversikt i trafikken etc. I en søknad er det derfor viktig å få med hvilke egenskaper og kompetanser DU har som gjør deg spesielt egnet til en slik jobb. Jobbsøknaden er jo et slags personlig brev (en maskinskrevet side holder!) der du sier noe om hvorfor du søker jobb der du søker, hva du kan og hvilke erfaringer du har som kan brukes i den jobben. Arbeidsgivere ønsker motiverte ansatte som har lyst til å jobbe der. Derfor er det kjempeviktig at du i jobbsøknaden til får fram disse tingene:

 

  • Hva er din motivasjon for å jobbe der du søker om jobb? Hva kan du bidra med akkurat der du søker? 
  • Erfaringene dine fra utdanning, arbeidsuker på skolen, hobbyer og liknende har lært deg mye som du kan få bruk for i bedriften der du søker jobb. Skriv også om hva slags type du er. Kan du ta ansvar? Lærer du lett? Er du en sosial person eller en som liker å jobbe alene? 

 

I jobbsøknaden skal du skal altså skrive litt om hvorfor du søker jobben, hvem du er, hva du har lært av dine tidligere erfaringer og hvordan du kan bruke erfaringene dine i jobben som du søker. Alt dette må du tenke godt gjennom.

 

CV er en liste over hva slags erfaring man har som kan være nyttig for den jobben man søker. Etterhvert som man blir eldre og får mere utdanning, jobber ulike steder, går på ulike kurs, driver med ulike ting på fritida osv., vil CV'en bli lengre og mer omfattende.

 

CV står for "Curriculum Vitae" som betyr noe sånt som "Liste over livet" - man kan sette det meste på en CV, nemlig alt som viser at du er en person som kan noe, har jobbet før, har utdanning, har vært med på noe som kan ha lært deg å ta ansvar, eller har jobbet i samarbeid med andre. For eksempel setter du opp hvilken skole du har gått på, jobberfaring, kurserfaring, hobbyer og liknende som har lært deg noe du kan få bruk for der du søker jobb, på CV'en. Øverst setter du navnet ditt, og et telefonnummer eller e-postadresse som du kan nås på.

 

Jeg legger ved noen artikler under svarte om hvordan skrive CV og jobbsøknad. 

 

Du kan også lære mer om hvordan man skal skrive jobbsøknader, hvordan presentere seg når man søker jobber, osv ved å kontakte JobbX. JobbX i Oslo holder nemlig jevnlig kurs for ungdom som skal søke sine første jobber, men de kan også hjelpe deg over telefon eller e-post dersom Oslo er for langt unna. Tilbudet er gratis. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen. Kanskje du kan kontakte dem eller få noen tips på deres nettsider?

 

Lykke til med jobbjakta!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Slik lager du en god CV

Jente sitter ute og skriver på laptop (colourbox.com)

CVen kan avgjøre om du får den jobben du drømmer om. Men hva skal en god CV inneholde, og hvordan bør den se ut?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Søknad/CV
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om søknad/cv