Hopp til hovedinnholdet

Vil bli advokat. Mulig å studere online? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år, jeg lurte bare på om det er en mulighet for å studere på nettet. Jeg har en far som er rettslære lærer og jeg skal selv bli advokat ville bare begynne tidlig. Han sier at jeg kan videregående materiale. Finnes det hvor jeg kan bare lære nok til å ta en prøve for å sjekke. Veldig hyggelig vis jeg får svar

Besvart 16.04.2018 15:27
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil bli advokat

Vi kjenner dessverre ikke til muligheten til å studere på nettet når man går på ungdomsskolen. 

En annen mulighet er å ta privatisteksamen i videregående fag. Vi vet ikke hvordan reglene er med tanke på alder, men det kan være verdt å høre med Privatistkontoret i fylket ditt om det er mulig for deg å ta videregående fag som privatist. Jeg anbefaler deg å lese mer om privatisteksamen i denne artikkelen. 

For å bli advokat, må du først utdanne deg som jurist på universitetet. Da må du ha generell studiekompetanse fra videregående. Vi kjenner dessverre da ikke muligheten for deg å studere juss allerede nå. 

Det er likevel utrolig bra du allerede vet hva du kunne tenkt deg å studere senere, og er interessert i faget. Selv om det er en liten stund til du kan begynne på universitet, håper jeg du står på og ikke gir opp. Fokuser på karakterene dine, slik at du kommer inn på den videregående skolen du kunne tenkt deg. :-) 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om