Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Kan foreldrene mine kalle meg stygge ting og nekte meg mat?

Jente 16 år
 

Spørsmål

har foreldre lov til å si at barna deres er f,eks: syke i hode , eller kalle dem drittunger osv? har en stefar som pleier å fortelle meg at jeg er syk i hodet og at det er noe galt med meg hver gang vi har en krangel eller er uenige. har dem lov til å nekte meg mat når jeg har gjort noe de mener ikke er riktig eller krangler?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er nok dessverre ingen regel som sier at foreldre ikke får lov å kalle barna sine stygge ting når de krangler. Men.. det er veldig sårende og unødvendig, og voksne skal ikke oppføre seg på den måten mot barna sine. Vet din mor om at din stefar sier slike ting til deg? Når det gjelder mat, så er det slik at foreldre har plikt til å forsørge barna sine frem til de er 18 år. Det betyr at barna også skal få mat. Du kan kontakte barnevernet på stedet hvor du bor og be om hjelp. Det er viktig at både du og  familien får hjelp til å løse uenigheter på en annen måte enn slik det er nå.


Hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnekonvensjonen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnekonvensjonen


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre