Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

far har ingenting med barnet å gjøre

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på om det er mulig å skrive Far ifra farskapet, han har ingenting med barnet og gjør å kommer å går som han selv ønsker. Han har sagt at han ikke vil ha noe med barnet å gjøre å derfor ønsker jeg å skrive han fra farskapet. Barnet trenger en far som er der 100 % , ikke som kommer og går og dukker opp beruset på døra og lager bråk. Håper dere kan hjelpe meg, om dette går , hvordan skal jeg gjøre dette? MVH Frustrert og lei mor

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror det er mer aktuelt for deg at han ikke har foreldreansvaret, og at han ikke har samvær med barnet. Reglene om dette finner du i barneloven §§ 35 følgende.

For å få hjelp til å skjønne dette, og kanskje gjøre noen skriftlige avtaler mellom deg og barnefaren, så kan du ta kontakt med familievernkontoret der du bor.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Skater (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnekonvensjonen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnekonvensjonen


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre