Hopp til hovedinnholdet

Forskjellen på saksbehandler og barnevernspedagog?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lyst til å jobbe i barnevernet når jeg blir eldre, men er usikker på hva forskjellen mellom en saksbehandler og barnevernspedagog er? Hvordan er lønnen? Hva slags arbeidsoppgaver har man? Hvordan er arbeidstiden? Er det vanskelig å kunne gå hjem fra jobben og legge jobben fra seg? Gjerne skriv noe mer informasjon så jeg vet så mye som mulig :) Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

og takk for spørsmålet.

Jeg er ingen ekspert på dette, så du vil nok få enda bedre svar på dette om du for eksempel spør Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO) eller Bufetat som ansetter mange i barnevernet. 

Likevel er det nok slik at de aller fleste barnevernspedagoger driver med saksbehandling. De har sine saker og må også rapportere og følge opp disse sakene gjennom saksbehandling.

Det kan kanskje tenkes at det finnes rene kontorstillinger med bare saksbehandling. Noen jobbannonser for barnevernet søker kanskje "saksbehandlere" også, men i praksis vil nok de fleste gjøre litt av hvert.

Gjennomsnittslønna ligger på mellom 462 000 og 470 000 kroner, men startlønnen er noe lavere.

Arbeidsoppgavene vil nok variere litt etter hvilket felt innen barnevernet man er, men i et av intervjuene sier Eirin dette: 

«En vanlig arbeidsdag kan bestå av møter, hjemmebesøk, samtaler med barn på kontoret, hjemme eller på skolen, skriving av rapporter og av referater fra møter, og være med på dommeravhør. Alt skal skrives ned fra møter, fra telefonsamtaler og fra besøk.»

Arbeidstidene vil også variere. Enkelte har sikkert bare dagtid, men særlig de som jobber i omsorgs- og behandlingsinstitusjoner arbeider ofte turnus (skiftarbeid på ulike tider av døgnet).

Les mer om yrket barnevernspedagog på Utdanning.no. Der finner du informasjon om arbeidsoppgaver, hvor man kan studere, intervjuer med studenter og barnevernspedagoger og mer. Og som sagt vil du nok få enda bedre svar på dette om du for eksempel spør Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO) eller Bufetat.

Håper svaret var til hjelp. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem gjør hva i barnevernet?

Hvem?

Kommunen, staten, fylkesmannen og fylkesnemnda er alle involvert i ulike deler av barnevernet.

Les mer

Barneverninstitusjoner

Kirkenær barnevern- og omsorgssenter

Det finnes mange grunner til at barn og unge ikke kan bo hjemme. Barn kan være slite med rusproblematikk, ha atferdsutfordringer, får manglende omsorg hjemme eller har foreldre som av ulike grunner ikke er i stand til å ivareta omsorgen i kortere eller lengre perioder.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning