Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få komme på institusjon? Jeg gjør mye ulovlig.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år. Jeg driver med masse ulovlige ting. Jeg er litt redd for at jeg skal komme på institusjon, men jeg tror jeg har litt lyst til det også. fordi jeg tror kanskje det kan hjelpe meg. Men hva er egt institusjon?, og hvordan kommer jeg dit? Jeg har røyka hasj og jeg gjør masse ting som skader meg selv. Så kan dere fortelle meg hvordan jeg kommer dit fort.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 16 år!

Så fint du tar kontakt med Ung. no.

Du henvender deg til oss med spørsmål om hva en institusjon er og hvordan du kommer dit. For å komme på en institusjon må du være i kontakt med barnevernet. Det er barneverntjenesten som vurderer om institusjon vil være til det beste for den ungdommen det gjelder. Institusjon er et sted hvor flere ungdommer bor for en periode. Det kan være korte opphold eller opp til et år. Det blir som erstatning til hjemmet, det vil si at man gjør de fleste ting der som man gjør hjemme under tilsyn.  Målet for den unge må være å få hjelp til å endre adferd.  

Dersom mulig, er det nok best for ungdommen å bo hjemme med oppfølging fra hjelpeapparatet. For å få hjelp bør du snakke med en voksen du stoler på, for eksempel med helsesøster på skolen eller en lærer. Du kan også ringe oss på 116 111 så hjelper vi deg å få kontakt med barnevernet.  

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Barneverninstitusjoner

Kirkenær barnevern- og omsorgssenter

Det finnes mange grunner til at barn og unge ikke kan bo hjemme. Barn kan være slite med rusproblematikk, ha atferdsutfordringer, får manglende omsorg hjemme eller har foreldre som av ulike grunner ikke er i stand til å ivareta omsorgen i kortere eller lengre perioder.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern