Hopp til hovedinnholdet

Jeg vurderer å melde min søsters mor til barnevernet, hva skjer da?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en halvsøster som jeg mener ikke kan være til sin mor. Jeg mener at hun er psykisk syk å det er uforsvarlig at min søster skal være til hun. Jeg vurderer sterkt å Annmelde hun til barnevernet, så min far kan få all rettighet på min søster, va vil skje med min søster viss jeg anmelder hennes mor? Blir hun sendt på fosterhjem, eller får min far henne?

Besvart 21.06.2018 23:03
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det som er vanlig saksgang når barnevernet mottar en bekymringsmelding er at det oppretter noe som de kaller undersøkelses sak. Det innbærer at de sjekker hvordan barnet har det. Det kan være hjemme hos begge foreldre, i barnehage/skole eller andre steder som er viktige for barnet. de snakker med foreldre og andre viktige personer for barnet. Er barnet stort nok vil barnevernet også snakke med det om nødvendig.

Barnevernet vil på dette grunnlaget vurdere hvordan barnet har det og eventuelt komme med til tak for å hjelpe barnet. Dersom de tenker at barnet og familien trenger tiltak kan det være å støtte foreldre til å bli bedre foreldre gjennom kurs og veiledning. Det er ved alvorlig omsorgssvikt at barnet blir tatt  fra hjemmet der det bor. Det å plassere søsteren din hos faren din kan være en midlertidig løsning dersom situasjonen er akutt.

Faren din må ønske dette og være te mye bedre alternativ til moren hennes. Dersom faren din ønsker å overta omsorgen for søsteren din fast bør han vurdere å gå til rette. Barnevernet kan bare flytte omsorgen for barnet ikke ansvaret for barnet.

For  å gå til retten må faren din bestille noe som heter mekling ved familievernkontoret der søsteren din bor. Der må faren din om moren din møte for å prøve å bli enige om en ny ordning for søsteren din. Dersom dette ikke skjer kan faren din ta det videre til retten. Der er det dommeren som bestemmer hva han eller hun tror er best for søsteren din.

Håper dette var svar på spørsmålet ditt!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern