Hopp til hovedinnholdet

to vennr som har det dårlig i barnevernet

Jente 14 år
 

Spørsmål

barneverne er bare helt javli mot venninna mi, hun bor på fosterhjem og de på fosterhjemme lar henne ikke henge med bestevennen hennes, det er så urettferdig for både hun og venninnen min er gode jenter som alltid er så snille og alltid hører på hva foreldrene sier. Jeg er så javla irritert for at de javla fosterforeldrene hennes ikke lar henne gjøre noen ting, egentlig så fikk hun beskjed av barneverne om at hun skulle flytte på nytt fosterhjem, men det har gått flere måner og måner og barneverne forsatt vett ikke hva de skal gjøre med henne. Hun griner hver natt pga barneverne er så javla dårlige på jobben deres. Kan ikke de bare skjerpe seg og la barn i fred?! Jeg har og en venn som ble sendt vekk av barneverne 7 timer fra her jeg bor, hvordan tror det er for alle vi som er glad i han? det er jo helt dritt! barneverne er dritt, for hvis en barn har det vanskelig skal ikke de gjøre det ennå vanskeligere for dem. De har det hardt allrede liksom!!! Barneverne burde åpne øynene allrede

Besvart 11.01.2019 17:11
 

Svar
Hei

Det er leit å høre at du har to venner som ikke har fått det bedre etter at de kom under barnevernets omsorg. Det er flott at du bryr de om vennene dine og sier i fra.

De bør begge snakke med sine kontaktpersoner i barnevernet og fortelle hvordan de har det og hva som er viktig for dem. Barnevernet skal høre hva de mener og legge vekt på det. Dersom barnevernet likevel vurderer ting annerledes skal de forklare dem hvorfor.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg bor i fosterhjem og trenger noen å snakke med

Jente tenker (colourbox.com)

Det kan være flere grunner til at du bor i fosterhjem. Foreldrene dine kan ha samtykket til plassering i fosterhjem eller fylkesnemnda (en domstol) kan ha bestemt at du skal bo der. Dersom du trenger noen å snakke med når du er i fosterhjemmet, er det flere du kan kontakte.

Les mer

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern