Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte på institusjon hvis jeg er redd og får kjeft hjemme?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Vis jeg er redd for å bo heime og redd for å få kjeft kan man bli flytta på institusjon med ein gang da ? Og kan man overnatte hos folk da ?

Besvart 20.02.2019 16:33
 

Svar
Hei jente på 14 år.

En kan ikke flytte på institusjon med en gang selv om en er redd for å bo hjemme og får kjeft.

Hvis det blir meldt til barnevernet vil de snakke med deg og foreldrene dine for å finne en løsning, endre på det som er vanskelig for deg. Det er bare i veldig alvorlige saker barn/ungdommer blir flyttet hjemmefra. På spørsmålet om du kan overnatte hos folk hvis du bor på institusjon så er det ansatte på institusjonen som bestemmer dette.

Du kan ringe Alarmtelefonen for å snakke og få råd og veiledning. Alarmtelefonen kan sende en melding til barnevernet hvis du ønsker det.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Barneverninstitusjoner

Kirkenær barnevern- og omsorgssenter

Det finnes mange grunner til at barn og unge ikke kan bo hjemme. Barn kan være slite med rusproblematikk, ha atferdsutfordringer, får manglende omsorg hjemme eller har foreldre som av ulike grunner ikke er i stand til å ivareta omsorgen i kortere eller lengre perioder.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern