Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg trives med livet mitt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg er en jente som juger mye. sliter mye psykisk og ser ikke lysten med å leve. men har ikke selvmordstanker. jeg har vært i en barnevensak som varte kun i en uke så flytte jeg hjem. jeg var bedre i idet og med venner da jer bodde borte. hadde det bedre psykisk. nå har jeg vært i en ny bv sak på tr måneder før jeg kom hjem. jeg løy om å ha blitt voldttt av mor pg far. jeg ville bort. det er dårlig stemning og rart i heimen. jeg vet ikke om jeg bør bo hjemme.. tror det ødlegger meg psykisk. de er snille. men det fungerer av en eller annen grunn ikke. jeghsdde det bedre de månedene borte ved å møte dem i blandt og masse telefonkontalt. de er redd for å miste meg og derfor vill jeg ikke si jeg vil flytte til barnevernet. jeg skulle ønske jeg lille bådde bo hjemme og en annen plass med tett oppfølgning sv barnevernet for å trives med livet mitt og familien mim...Hva tror dere?? jeg må svare barnevernet før det er for sent. ellers må jeg i en ny barnbwrnsak men få valg

Besvart 25.07.2019 16:17
 

Svar
Hei!

Det er ikke godt å oppleve dette, og jeg forstå at du synes det er rart og vanskelig hjemme. 

Det du skriver her kan du gjerne fortelle til barnevernet. Det er veldig viktig at de vet akkurat hvordan du tenker og har det. Da kan de både hjelpe deg bedre og forstå deg bedre. 

Klarer du å fortelle litt mer om hva som er rart og vanskelig hjemme? Kanskje kan du skrive ned noen ord eller setninger som sier noe om hvordan du har det med deg selv og hjemme? Ta gjerne dette med når du skal snakke med barnevernet. Da forstår de at dette er viktig for deg og noe du har tenkt over. 

Når du skriver ned noe blir det også litt enklere og forstå hva som er vanskelig, også rydder du litt i hodet ditt samtidig. 

Du kan også forsøke å snakke med helsesykepleier, fastlegen din eller en annen person du stoler på. Fortell om at du må lyve og hva som skjer med deg og hva du føler. Da blir du kjent med deg selv også kan andre hjelpe deg på veien til å få det livet du vil trives med. 

Kan du snakke med foreldrene dine? Har du mulighet til å si noe av det du skriver til oss? Kanskje vil de forstå deg bedre også kan du si hvordan du ønsker å ha det hjemme? 

Det kan også hjelpe å gjøre noe du liker. Har du en hobby som du liker å holde på med, eller noen du liker å være sammen med? Når du gjør noe du liker kan du få et lite "pusterom" fra foreldrene dine og livet hjemme. 

 

Håper noe av dette kan hjelpe deg videre. Lykke til! 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lyver du?

Velger du løgn fremfor sannhet noen ganger, og hvorfor blir det slik? Samvittigheten vår reagerer når vi lyver, men hvis det blir en vane å lyve, slutter samvittigheten etterhvert å virke så go...

Gå til vote

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern