Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke om overgangsstønad?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Er så usikker og tenkte bare å forhøre meg. Det har seg slik at jeg og kjæresten flyttet sammen i en leilighet for 4 mnd siden. Vi fikk et barn sammen som nå er et halvt år gammel. Til høsten skal jeg fortsette skolegangen min igjen og vil være ferdig utdannet sommeren 2015. Jeg har ikke hatt noe jobb de siste årene grunnet travle tider og skolegang, og barnefaren er sykemeldt og får utbetalt en meget liten sum i mnd. Jeg lever for tiden av barnetrygden og foreldrestipend fra lånekassen. Skolen min er på helt andre siden av landet noe som vil si at jeg må flytte herifra og dit med barnet vårt. Men saken er at jeg har null midler til å forsørge barnet alene i en leilighet og barnefar kan heller ikke flytte sammen med oss. Har heller ikke krav på mer støtte fra lånekassen. Jeg skal ha omsorgen for barnet på fulltid. Kan jeg søke om overgangsstønad eller vil jeg garantert få avslag?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

For å få vite om du kan ha rett til overgangsstønad, så må du sende inn en søknad slik at den blir vurdert av en saksbehandler. Vi kan kun gi generell informasjon her på ung.no.

Informasjon og oversikt over hvilke vilkår som må være tilstede for å få overgangsstønad fra NAV kan du lese om her. Reglene og vilkårene for å få innvilget overgangsstønad kan være kompliserte og det er mye å sette seg inn i. Det kan derfor i ditt tilfelle være lurt å sende inn en søknad til NAV, så vil det bli vurdet om du regnes som enslig forsørger eller ikke og om du da kan ha krav på overgangsstønad. Hvis du er interessert, så kan du lese selve lovverket her.

Det kan også være lurt å sende inn en e-post til Lånekassen på Dine sider og spørre om det er mer støtte du har rett til. Du skriver at du ikke har rett til mer støtte, men du skriver ikke hvorfor. Slikt kan det være lurt å dobbeltsjekke, slik at du ikke går glipp av stipend og lån som du kan ha rett til.

 

 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand