Hopp til hovedinnholdet

Hva koster utveksling?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på noe angående et år i utlandet på vgs. Hvor mye vil det koste? Og hvor mye blir dekket? Kommer det helt an på om foreldrene mine er skilt eller er det en summ alle får når de tar et år i utlandet? Siden det kommer helt an på hvor mye det koster om jeg får tatt et år i utlandet, noe jeg sterkt vurderer å gjøre. Når er fristen doe å søke om 2 året i utlandet? er det for sent? Takk på forhånd! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vil anbefale deg til å lese denne artikelen. Her finner du en oversikt over godkjente organisasjoner du kan reise igjennom. Ved å klikke deg inn på deres nettsider, vil du få svar på det du lurer på i forhold til pris, søknadsfrist osv. 

Så lenge organisasjonen er godkjent av Lånekassen, kan du søke om lån og stipend. Du kan ikke regne med at Lånekassen dekker alt, men en del støtte kan du få. Det som ofte utgjør hoveddelen er bostipendet, som er på kroner 4 000,- per måned, altså 40 000,- kroner per år. I tillegg kan du få ekstra stipend til reise. Du kan lese mer om hvor mye du kan få på Lånekassen sine hjemmesider.

 

Jeg vet ikke hvor langt du er kommet i utdanningsløpet, men hvis du går på Vg1, bør du ta kontakt med rådgiver så snart du har tid for å fortelle om planene dine. De liker å ha tid på å planelgge den eventuelle utvekslingen din.

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand