Hopp til hovedinnholdet

Leietaker vil ikke betale husleien..

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fremleiet leiligheten min med samtykke av utleieren. Personen som skrev under på Fremleie kontrakten er over 18 år, og er myndig. Min utleier, og jeg, vi satt ned og forklarte til personen som ville ta over leiligheten for meg, vi gikk gjennom ett og ett punkt om gangen på kontrakten. Personen påsto at hun forsto hva som sto på kontrakten, og hun skrev under på den. Noen timer etter påstår hun at kontrakten er ugyldig, men det har jeg snakket med advokat om, og han mener at kontrakten er gyldig. Nå vil ikke jenta betale for leien. Vi har sendt henne advarsel brev, men hun svarte med "vi ses hos politiet" Jeg er klar over at jeg må sende inn forliksklage, men hvor lang tid vil dette ta før de behandler klagen? Vi har prøvd å snakke med henne, prøvd å finne ut hva vi kan gjøre, men hun er ikke villig til å samarbeide.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er riktig at du må ta ut forliksklage for å få pøvd om du har rett på å å penger for husleie i for eksempel oppsigelsestiden. Er det i Oslo/Akershus, Trondheim eller Bergen er imidlertid Husleietvistutvalget riktig instans, se, www.htu.no. Grunnen til at du må ta ut klage er at du, dersom du får medhold, at du får et tvangsgrunnlag. Det vil si at du da kan tvangsinndrive pengene hun skylder deg gjennom namsmannen. Det er litt forskjellig hvor lang tid det tar å få behandlet en klage, men det kan ta mellom en og tre måneder før den er ferdigbehandlet. Det kommer litt an på om hun tar til motmæle, og hvor mye Forliksrådet og/eller Husleietvistutvalget harå gjøre.

Lykke til!

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Depositum eller leiegaranti?

Jente på flyttefot (colourbox.com)

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand