Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å bli overvektig.

Jente 17 år
 

Spørsmål

idag har jeg spist havregrøt med banan 1 boks kikkerter (475 kcal :( skal aldri spise det igjen.. det var middag da) 2 appelsiner litt agurk avokadosushi (ca. 16 biter) vegansk is (200 kcal, mye sunnere og mindre sukker en vanlig is) og nå skal jeg spise falaffel ER DET BARE MEG ELLER SPISER JEG SYKT MYE JEG ER REDD FOR Å BLI OVERVEKTIG (foreløpig er bmien min 16,5...) gråter på ekte jeg klarer ikke mer synes mat er vanskelig føler at jeg overspiser hver dag og at jeg spiser hele tiden

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 17 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår, ut fra det du forteller her, at du er redd for å bli overvektig, og at du har et stort fokus på hva du spiser.
Du sier at du gråter, og at du synes mat er vanskelig. Mange ungdommer kan kjenne seg igjen i det du forteller. For noen blir BMI, og fokus på å spise riktig, eller lite, samt det å bli tynn eller ikke bli overvektig kjempeviktig.

Man anbefaler at man spiser 4 måltider om dagen så du spiser ikke sykt mye. En del av det du spiser er sunn mat så det er bra, men jeg tenker at du spiser litt lite, selvom du ikke vil være enig i det. Din BMI er 16, 5 og det vil si at du er tynn, litt undervektig. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster eller ta kontakt med helsestasjonen for ungdom for å få noen å snakke med om mat, mengde mat og hva som er din riktige vekt.

Når man begynner å tenke slik om mat som du beskriver her er det lurt å få litt hjelp til å tenke annerledes, og slutte å ha fokus på kalorier.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand