Hopp til hovedinnholdet

Er sykemeldt og gravid, hva har jeg krav på?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er 17 år og skal bli mamma i januar ( blir 18 mnd etterpå). Jeg har ikke jobb og går heller ikke på skole. Hadde et friår ifjord når jeg egentlig skulle ha gått i 1 vgs. Da jobbet jeg som telefonselger, ble sykemeldt og mistet jobben i sykemeldingsperioden. ( Er sykemeldt sammenhengende , så får sykepenger fra NAV. Er 12000-16000 etter skatt hver mnd). Jeg skulle begynne på skole i år, men siden jeg ble gravid må jeg utsette det. Jeg er enda sykemeldt, og kan være det til desember, og i desember går jeg i permisjon også. Vet ikke om dette betyr noe, men hva har jeg rett på av penger? Jeg er sammen med barnefaren. Vi skal flytte sammen neste mnd, men bare om jeg får penger videre av NAV etter jeg er ferdig med å være sykemeldt. Har ikke råd til å bo borte hvis ikke jeg får noe. Kjæresten min har full jobb og er 21 år. Men han kan uansett ikke forsørge meg også. Så selvom vi bor sammen, må jeg ha egene penger til husleie, strøm, mat og det forskjellige trengende tingene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss!

For at du skal få et ordentlig svar på hva du har krav på når du går ut i barselpermisjon, bør du ta kontakt med de som kan svare på dette.  NAV har en egen svartjeneste på dette.

Du kan komme i kontakt med dem via "Facebook Foreldrepenger", en egen chat eller ringe NAV Kontaktsenter 55 55 33 33, tastevalg 4.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand