Hopp til hovedinnholdet

Jeg har psykisk sykdom, er det mulig for meg å få dekket en reise til et varmere sted for behandling?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har blandet angst/psykose/dissosiasjon. Jeg har ikke noe særlig familie og jeg vil ikke dra på ferie med venner da jeg er litt slitsom å dra på ferie med pga. humørsvingninger og fjernhet. Jeg har veldig lyst til å dra på ferie. Det nærmeste jeg å være borte fra hjemmet mer enn 1 dag er mine hyppige innleggelser på psykiatrisk. Er det noen steder som tilbyr ferie for psykisk syke? Eller er det andre muligheter? Jeg har ikke vært på ferie siden studietur på VGS. Jeg har ikke råd til ekstremt dyre greier. Jeg kan ikke dra på egenhånd, men har råd til en sydentur eller noe.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke meg bekjent et behandlingsopplegg for de med psykisk sykdom. Det finnes mange helsereiser hvor man kan reise til varmere steder for behandling, men dette gjelder oftest de som blir bedre av å være i varmen og solen. Mange med kraftige hudplager eller leddgikt vil fungere bedre i varmere vær. 

Det kan allikevel være at det finnes et tilbud som jeg ikke kjenner til. Du kan snakke med den legen eller psykologen som følger deg opp, for kanskje er det et tilbud jeg ikke kjenner til. Noen kan også få med seg en ledsager som kan bli dekket, men om det er noe du kan søke om er jeg usikker på. Det finnes private aktører som tilbyr dette som Aleris. Du kan lese litt om det her. Du kan søke om penger for å leie en assistent. Kanskje du kan høre med disse om hvor du kan søke?

Jeg forstår du ønsker å komme deg bort og oppleve sol og varme. Det gjør de fleste. Jeg håper det er noe jeg ikke kjenner til som kan hjelpe deg med å få deg en liten tur. 

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand