Hopp til hovedinnholdet

Hvor skal jeg bo når jeg flytter ut?

Jente 20 år
 

Spørsmål

KOR SKAL EG BU NÅR EG FLYTTER UT AV HUSET TIL MORRA MI!! EG HAR LYST TIL OG BU I FØRDE MEN DET ER ALT FOR DYRT ;( ¨PLIZZ HJELP MEG!

Besvart 22.11.2018 19:38
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt!


Jeg skjønner at du lurer på dette. Det kan være skummelt å tenke på hvor man skal bo når man flytter hjemmefra særlig med tanke på det du nevner, hvor mye det koster, altså økonomien. 

Jeg tenker at det vil være lurt å tenke over hva du skal gjøre når du flytter hjemmefra, skal du feks. studere eller jobbe? Isåfall kan du lage et regnestykke ut fra hvordan økonomien din ser ut. Dersom du velger å studere har du rett på studielån og dersom du skal jobbe vil det variere hva lønnsutbetalingen er. Ta utgangspunkt i dine inntekter og utgifter når du skal vurdere bosted for å finne ut av hvor mye du skal bruke på bolig. Dersom du skal studere finnes det studentboliger man kan bo i for en rimeligere penge. Du kan også vurdere kollektiv der man bor med flere personer, det er ofte rimeligere.

 

Jeg legger ved noen linker du kan se nærmere på.

 

Ønsker deg lykke til!

www.ung.no/forbruker/2644_Økonomitips_til_deg_som_skal_bo_alene.html

www.ung.no/bolig/738_Hva_koster_det_å_bo.html

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand