Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å hjelpe foreldrene mine?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine og resten av de som bor hjemme har problemer med den ene lillebroren min og det er mye greier. De har søkt hjelp av bup og barnevernet Mn føler ikke de får den hjelpen de trenger / har behov for og nå har ting blitt så galt at pappa er sykemeldt og en går å venter på at bomben skal komme å det skjer noe galt. jeg er kjempe bekymret og aner ikke hva jeg skal /kan gjøre for alles beste har dere tips til hvilken hjelp en kan søke?

Besvart 14.01.2019 18:31
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du er bekymret for foreldrene dine når de har det så tøft med lillebroren din.

Det er flott at foreldrene dine har søkt hjelp! BUP og barnevernet er instanser som er til for å hjelpe familier. Det kan være frustrerende å vente på at hjelpen skal starte, men det er slik det er i behandlingssystemet. Hvor lang tid det tar å få hjelp er avhengig av hvor alvorlig det er. Du skriver lite om hva som er utfordringen med lillebroren din så det er vanskelig for meg å si noe om hva slags hjelp de kan få. 

Det er ikke så mye du kan gjøre for å endre denne situasjonen. Du kan selvfølgelig bidra en del hjemme slik at foreldrene dine kan slippe. Da mener jeg slik som for eksempel husarbeid som må gjøres. Snakk med foreldrene dine og spør om det er noe du kan gjøre.

Jeg synes jo også det er viktig at du tar vare på deg selv oppe i alt dette. Det hjelper ikke familien din om du også blir sliten fordi du bekymrer deg. Du bør også få snakke med noen om dine tanker. Du kan snakke med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom der du bor. Det å dele tanker med noen kan gjøre at alt føles lettere. 

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand